Close

Saopštenje za javnost

Naša istorija je dugačka i uspešno poslujemo već više od deset godina.

VODEĆI SVETSKI LANAC HOTELA DOLAZI U SRBIJU Strateški partner „Accor“ hotela za Istočnu Evropu „Orbis“ otvara „Mercure Belgrade Excelsior”

Beograd, 13. jun 2017. – Strateški partner francuskog „AccorHotels“ za Istočnu Evropu, „Orbis Hotel Group“ i zvanično je danas ušao u Srbiju potpisivanjem sporazuma o upravljanju sa grčkim „LAMPSA Hellenic Hotels“ vlasnikom beogradskog hotela „Excelsior“ koji će rezultirati otvaranjem hotela „Mercure Belgrade Excelsior“ u septembru ove godine. Novo partnerstvo između francuskih i grčkih hotelijera učiniće da Srbija postane 96. zemlja u kojoj posluje AccorHotels, a poznati beogradski „Excelsior“ postaće deo svetske grupe sa više od 4.100 hotela. Na ovaj način, Beograd će biti stavljen na mapu željenih turističkih destinacija za preko 32 miliona članova kluba lojalnosti ovog vodećeg svetskog lanca hotela širom sveta.

„Naš cilj je da ojačamo našu vodeću poziciju u regionu kroz širenje naše mreže hotela, uglavnom kroz partnerstva sa jakim investitorima, takođe sa ulaženjem na nova tržišta na kojima još nismo prisutni. Srbija je tržište koje se dobro razvija sa velikim potencijalom za hotele sa međunarodnim brendom i sa jakom regionalnom podrškom kao što je Orbis. Dolaskom “Mercure”, uvodimo na srpsko tržište jedini pristupačni hotelski brend koji objedinjuje snagu međunarodne mreže sa snažnom predanošću kvalitetu i toplim iskustvom hotela koji su ukorenjeni u svojoj lokalnoj zajednici“, rekao je Gilles Clavie, predsednik i izvršni direktor “Orbis Hotel Group”.

Hotel „Excelsior“ trenutno svojim gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu. Sa neoklasičnom atmosferom svog eksterijera i enterijera u srcu živopisne srpske prestonice, hotel nudi idealno mesto da se otkrije istorija i budućnost Beograda. Zahvaljujući svojoj burnoj i gotovo vek dugoj istoriji, hotel pruža svojim gostima jedinstvenu priliku da borave na mestu gde su izuzetne ličnosti ostavile svoj trag poput Iva Andrića, Žan-Pol Sartra i Žozefine Baker.

„Zadovoljstvo nam je da predstavimo brend “Mercure” fantastičnom Beogradu, naše partnerstvo sa AccorHotels/Orbis će nam dati priliku da budemo deo jedne od najjačih i najuglednijih hotelskih kompanija sa svetskom distribucijom i marketinškom moći. Mi smo sigurni da je će ovo partnerstvo pomoći u predstavljanju našeg hotela i grada Beograda”, rekao je Anastasios Chomenidis, generalni direktor “LAMPSA Hellenic Hotels”.

Hotel “Excelsior Beograd” je sagrađen 1921. a sa radom je počeo 15. marta 1924. i delo je bečkih arhitekata. Pre Drugog svetskog rata, u hotelu su boravile mnoge poznate i ugledne ličnosti poput nobelovca Iva Andrić (koji je tu živeo od marta 1933, dok je radio kao savetnik a kasnije i kao Ministar spoljnih poslova, a i urednik Srpskog književnog glasnika), zatim Miloš Crnjanski, Vasko Popa, kao i druge ličnosti iz javnog života.

O kompaniji “LAMPSA Hellenic Hotels”:

Porodična kompanija “LAMPSA Hellenic Hotels” je na listi atinske berze još od 1946. godine. Pored hotela “Excelsior”, vlasnik je i hotela “Grande Bretagne” u Atini, “Lukuri Collection” hotela, kao i “Sheraton Rhodes Resort Hyatt Regency” u Beogradu.

O kompaniji “Orbis Hotel Group”:

Orbis Hotel Group je najveća mreža hotela u Poljskoj i Istočnoj Evropi. Orbis se sastoji od 117 hotela i jedini je nosilac licence svih Accorhotels brendova u 16 zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Litvaniju, Letoniju, Makedoniju, Moldaviju, Crnu Goru, Poljsku, Rumuniju, Slovačku, Sloveniju i Srbiju. “Orbis Hotel Group” posluje pod brendovima “Sofitel”, “M Gallery”, “Pullman”, “Novotel”, “Mercure”, “Ibis”, “Ibis Styles” i “Ibis budget” hoteli. Ovi svetski prepoznatljivi brendovi pružaju kvalitet usluga u najrazličitijim kategorijama – od hotela sa pet zvezdica do niskobudžetnih hotela sa jednom zvezdicom.

Orbis je strateški partner

O kompaniji “AccorHotels”:

AccorHotels je svetski vodeća turistička & lifestyle grupa i digitalni inovator koji nudi jedinstven doživljaj u više od 4.100 hotela, odmarališta i rezidencija, kao i više od 3.000 najboljih privatnih domova širom sveta. Koristeći svoje stručnosti kao investitor i operater kroz HotelServices i HotelInvest, AccorHotels posluje u 95 zemalja. Njihov portfolio sadrži međunarodno priznate luksuzne brendove, uključujući Raffles, Sofitel Legend, SO Sofitel, Sofitel, Fairmont, onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman i Swissôtel; kao i popularne midscale i butik brendove 25hours, Novotel, Mercure, Mama Shelter and Adagio; preko cenjenih pristupačnih brendova, uključujući JO&JOE, ibis, ibis Styles, ibis budget i regionalnih brendova Grand Mercure, The Sebel i hotelF1. AccorHotels pruža inovativnu end-to-end uslugu u celom iskustvu putnika, posebno kroz nedavne akvizicije John Paul, svetski lider u “concierge” uslugama. Sa kolekcijom brendova bez premca i bogate istorije u rasponu od već pet decenija, AccorHotels, zajedno sa svojim globalnim timom od više od 250.000 posvećenih žena i muškaraca, ima svrsishodnu i iskrenu misiju: da se svaki gost oseća dobrodošlim. Gosti imaju pristup jednom od najisplativijih svetskih hotelskih programa lojalnosti – Le Club AccorHotels.

AccorHotels je aktivan u svojim lokalnim zajednicama i posvećen održivom razvoju i solidarnosti kroz PLANET 21, sveobuhvatan program koji okuplja zaposlene, goste i partnere koji vode održivi razvoj.